اگر کشور در علوم پایه تقویت شود، در حوزه های دیگر سرآمد می شویم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، اختتامیه جشنواره اندیشمندان جوان بعد از ظهر امروز (سهشنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳) با حضور برخی از روسای دانشگاههای تهران در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این برنامه، حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران، اظهار کرد: یکی از ویژگی های جشنواره اندیشمندان جوان برای حمایت از علوم پایه است، سال هاست از این رشته در کشور صحبت می شود، اما مشکلاتی در راستای سیاست های کلان برای توجه وجود دارد.
وی افزود: نقص اجتماعی یا فرهنگی در حوزه علوم پایه وجود دارد که شامل عدم شناخت مجموعه کشور از علوم پایه است، تغییر و تحولات جهان برگرفته از علوم پایه است و همه خود را مدیون آن می دانند؛ بنابراین توجه و سرمایه گذاری ویژه به آن در دنیا صورت می گیرد.
حسینی به انتخاب رشته داوطلبان کنکور طی سال های اخیر اشاره کرد و افزود: سالانه از یک و میلیون ۲۰۰ هزار داوطلب کنکور، تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد یعنی حداکثر ۱۲۰ هزار متقاضی جذب رشته های ریاضی و فنی می شوند که بخش کوچکی از آن جذب علوم پایه خواهند شد و این ضعف بزرگ در علوم پایه است.
وی با بیان اینکه پرداختن به علوم پایه موضوع مهمی است؛ تاکید کرد: تلاش های یکی از استادان فیزیک دانشگاه تهران باعث شد تا این دانشگاه به عضویت موسسه بین المللی سرن دربیاید.
سرپرست دانشگاه تهران تاکید کرد: حوزه علوم پایه در کشور نیازمند توجه ویژه است، از بنیاد جمیلی باید کمال تشکر را داشته باشیم اما کافی نیست و مدیران دانشگاه ها وظایف و ماموریت های خاصی دارند و کشور هر چه در علوم پایه موفق باشد در حوزه های دیگر هم سرآمد خواهد بود.
وی گفت: انتخاب اندیشمندان و دانشمندان جوان الهام بخشی خاصی را برای مجموعه جوانان ایجاد می کند که موضوع مهمی است و اقدامات اساسی در حکمرانی کشور باید صورت گیرد تا امید و نشاط در بین آنان زنده شود تا ستاره های علم و دانشمندان برجسته در عرصه علم و فناوری آینده کشور باشند.
حسینی اضافه کرد: در این عرصه هم محیط زیست و هم کارآفرینی مطرح شده است که همه موارد اتفاقات مهم این جشنواره برای آموزش عالی و کشور است.
انتهای پیام/